Om du ska ta dig till Graz gör du bäst i att åka med färjelinjerna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Du fortsätter sedan din bilsemester på motorväg A10 innan du svänger av på A9 i riktning mot Leipzig och München. Vidare åker du på A93 mot Regensburg för att åka på A3 mot Österrike. När du anländer till Österrike kommer du åka på motorvägen A8 mot Wels som sedan övergår i A9. Slutligen så tar denna väg dig till Graz.

Bergen som omger Graz skyddar staden mot kalla vindar och regn. Det gör att du kan ta dig runt till fots i Graz året om. Har du orken så är det inga problem att ta sig runt mellan alla sevärdheter till fots. Det finns ett ypperligt nätverk med både spårvagnar och bussar som gör det lätt att ta sig runt i staden. Utbudet av olika biljetter till spårvagnar och bussar är stort. I Graz finns även många olika taxibolag och skulle du vilja cykla kan du hyra en cykel.

Bilsemester till Graz

Österrikes näst största stad Graz är resultatet av flera byar som har flätats samman. Det är en otroligt charmig stad med många unika stadsdelar. Du kan bland annat besöka den medeltida stadsdelen i centrala Graz. Den ligger belägen vid Schlossberg och härifrån kan du ta en kabinbanan upp till toppen. I Graz kan du även strosa runt i gamla stan och beundra de magnifika byggnaderna samt besöka de små mysiga butikerna. Graz bjuder även på mycket moderniteter. Runtom i staden kan du ta del av modern konst och du hittar bland annat en konstgjord ö i form av en snäcka i floden som tar sig genom de centrala delarna av Graz.

Sevärdheter

Det finns dock några historiska byggnader som du inte vill missa. Rådhuset i Graz eller Rathaus der Stadt Graz från 1800-talet är en storslagen byggnad som verkligen är värd ett besök. Grazer Landhaus från 1500-talet är ytterligare en historisk byggnad värd ett besök. Utöver sin historiska arkitektur och moderna konst är Graz en stad som känner stor stolthet för sin cafékultur.

Om du besöker Graz under sommaren måste du se till att njuta av en trevlig middag under solen i någon av alla innergårdar och trädgårdar. Denna period bjuder på behaglig värme och knappt något regn. De högsta temperaturerna i Graz brukar uppmätas i juli och då stiga upp mot 25 grader. Vill du besöka Graz under stadens varmaste period så är det under månaderna juli och augusti. Om du åker dit i maj eller september är vädret inte lika varmt men väldigt behagligt.

Categories:

Tags:

Comments are closed