Vi på Berlinguiden älskar Berlin! Staden som aldrig sover och där det alltid händer något. , Därför har vi  samlat våra bästa tips för en lyckad resa till den tyska huvudstaden. Det finns så mycket att upptäcka i Berlin och en mängd aktiviteter att göra och mycket att se. Berlin har bra boende, sevärdheter, god mat och framförallt en unik charm.

Sevärdheter över sevärdheter

Berlin med sina oändligt många sevärdheter bjuder på mycket historia och arkitektur från olika tidsepoker. Checkpoint Charlie, den berömda gränsstationen mellan Öst- och Västberlin ska man ha besökt. Väldigt nära Checkpoint Charlie är en av Berlins mest välkända monument – das Brandenburger Tor, som uppfördes under 1700-talet och är nuförtiden en symbol för fred och enandet av staden. Alldeles i närheten kan du besöka förintelsemonumentet som memorerar en mörk del i den tyska historien.

Berlin har dessutom några av dem bästa museer i världen däribland Pergamonmuseet och Neues Museum med världsberömda arkeologiska fynd från Egypten, Grekland och Turkiet med mera.

Dessutom bjuder Berlin på enastående arkitektur från antik till modern däribland domkyrkan, tv-tornet eller den storslagna och supermoderna Potsdamer Platz.

Innovativa mat- och dryckesupplevelser

I Berlin möts många olika kulturer och innovationer vilket tydligt återspeglas i enastående mat och dryckesupplevelser. I nästan varje stadsdel kan du hitta riktig bra mat och dryck.

Från Currywurst över Kebab till Kaviar och Foie Gras. Här hittar du allt i världsklass och till bra priser. Dessutom finns det många bagerier med goda tyska bröd, mysiga cafeer med många olika kakor och bakverk, trendiga cocktailbarer och en uppsjö med uteserveringar. Några av de mest roliga uteserveringarna är kanske strandbarerna som finns längs floden Spree.

Shopping när det är som bäst

Shoppa i Berlin kan betyda allt från lyx till loppis. En av de mest välkända varuhus som man måste ha besökt är KadeWe eller Västens Varuhus som är Europas näst största och som förutom sitt stora sortiment av kläder, skönhetsprodukter, leksaker är det  välkänt för det enormt stora utbudet av mat från hela världen.

En annan shoppingupplevelse bjuder området Hackesche Markt på, här hittar man trendiga små butiker och mysiga cafeer. Berlin är dessutom känd för sina många marknader och loppisar, där man kan strosa runt, äta lite och göra otroliga fynd från antikviteter till böcker och mycket annat intressant.

När man pratar om marknader får man förstås inte glömma de vackra tyska julmarknader. Är du i Berlin under julen måste du helt enkelt besöka någon av julmarknaderna och dricka en kopp Glühwein.

Categories:

Tags:

Comments are closed